VALMENNUSPALVELUT

MESSI-VALMENNUS 12-15 -VUOTIAILLE

Messi-valmennus on 12-15 -vuotiaille nuorille suunnattu yksilö- ja ryhmävalmennus. Yksilövalmennuksessa työskennellään nuoren omien vahvuuksien ja tavoitteiden pohjalta ja toimitaan aktiivisesti yhteistyössä nuoren perheen, koulun ja muun verkoston kanssa. Messi-ryhmän tavoitteena on tukea nuoren koulunkäyntiä ja kiinnittymistä yläkoulun sosiaaliseen ympäristöön. Ryhmä tarjoaa vastapainoa koululle mukavan yhdessäolon ja mielenkiintoisen tekemisen kautta. Ryhmässä vahvistetaan myös nuoren sosiaalisia taitoja. Mukaan ryhmään pääsee ottamalla yhtettä Messin ryhmävalmentajaan.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 15-17 Vamoksessa.

Ryhmävalmentajat: Teemu Mäkinen, Johanna Anttonen ja Karoliina Kallio.

UUTTA! MINDSET-VALMENNUS 16-29 -VUOTIAILLE

Nuorille, jotka tarvitsevat tukea elämän eri osa-alueilla. Tavoittena on nuoren toimintakyvyn vahvistuminen siten, että nuori pystyy kiinnittymään tarvitsemiinsa palveluihin. Mindset-työskentely pitää sisällään nuoren kotona tapahtuvan yksilövalmennuksen sekä vertaistuellisen ryhmävalmennuksen.

Ryhmätoiminta alkaen 4.9.2017 maanantaisin ja tiistaisin klo 12-15 Vamoksessa

Ryhmävalmentajat: Auli Hirvensalo ja Johanna Virtanen.

BUUSTI-VALMENNUS 16-29 -VUOTIAILLE

Nuorille, jotka tarvitsevat intensiivistä valmennusta työ- tai opiskelupaikan löytymiseen. Valmennuksessa työskennellään yksilö- ja/tai ryhmävalmennuksessa nuoren omien vahvuuksien ja tavoitteiden pohjalta. Tavoitteena on rakentaa ja vahvistaa nuoren kanssa perustaa hänen yksilölliselle jatkopolulleen kohti työelämää ja opintoja. Buusti-valmennuksessa toimitaan aktiivisesti nuoren perheen ja muun verkoston kanssa sekä jalkaudutaan nuoren kanssa virastoihin, verkostoihin tai vapaa-ajan toimintoihin. Valmennus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä oppilaitosten, työelämäpalveluiden ja yritysten kanssa.  

Buustin ryhmävalmennus aloitetaan, kun riittävä määrä ryhmäläisiä on ilmoittautunut ryhmään. Ryhmä tulee kokoontumaan tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-14 Vamoksessa.

Buusti-valmentajat: Anu Nurmi ja Kristiina Lindstedt. 

AVOIN RYHMÄ 

Avoimeen ryhmään ovat tervetulleita kaikki Vamoksen toiminnassa olevat 16-29 -vuotiaat nuoret. Mikäli haluat tulla tutustumaan Vamos Turun toimintaan ja mukaan avoimeen ryhmään, ota yhteyttä avoimen ryhmän vastuuvalmentajaan. 

Avoin ryhmä alkaen 24.8.2017 torstaisin klo 15-17 Vamoksessa. 

Avoimen ryhmän vastuuvalmentaja projektityöntekijä p. 050 570 8219

RENNOX-RYHMÄ

Rennox (suljettu ryhmä) on ensisijaisesti lukiolaisille suunnattu hyvinvointiryhmä, jossa käsitellään stressinhallintaa ja jännittämistä sekä annetaan eväitä itsetunnon vahvistamiseen. Teemoja tarkastellaan erilaisten harjoitusten, keskustelun ja seikkailutoiminnan avulla. Ryhmään otetaan mukaan 4-8 nuorta ja kokoontumisia on yhteensä yhdeksän kertaa viikoittain. Rennox toteutetaan Vamoksen ja Linkin yhteistyönä. Ryhmä alkamassa syksyllä 2017. Lisätietoja Anu Nurmelta. 

HÄMMENTÄVÄ RUOKA -RYHMÄ 18-25 -VUOTIAILLE NAISILLE

Ruoanlaittoa, uskomusten hämmennystä, syömisen taitoa, oman kehon kuuntelua. Tätä ja paljon muuta on luvassa nuorten naisten omassa keskustelupainotteisessa ryhmässä. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 14-16 Turun Tyttöjen Talolla tai Vamos Turussa 14.9.-23.11.2017 (Huom! 9.11. ei ole ryhmätapaamista). Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Turun Tyttöjen Talon ja KEHUVA-hankkeen kanssa. 

Ilmoittautumiset 31.8.2017 mennessä Johanna Anttoselle tai Turun Tyttöjen Talon Niina Kujansuulle, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

MURKKUFOORUMI 

Murkkufoorumi on murrosikäisten vanhemmille suunnattu, ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä. Ryhmässä vanhemmilla on mahdollisuus tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja jakaa ajatuksia, tunteita ja kokemuksia heidän kanssaan. Tapaamiskerrat ovat teemoitettuja ja ryhmä voi tarpeen mukaan olla suljettu tai avoin. Murkkufoorumi toteutetaan Vamoksen ja Linkin yhteistyönä. 

Syksyn 2017 Murkkufoorumin ajankohdat ja teemat: 

Ensimmäisen kerran teemana on "Arki sujumaan murkkuperheessä" ja loput teemat sovitaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Ryhmä on suljettu ja mukaan otetaan enintään 8 vanhempaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ryhmä 1 kokoontuu Vamos Turussa, os. Yliopistonkatu 25 A 4. krs, Turku. Ilmoittautumiset ryhmään: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  • ti 12.9.2017 klo 17.30-19.00, teema: Arki sujumaan murkkuperheessä
  • ti 3.10.2017 klo 17.30-19.00
  • ti 24.10.2017 klo 17.30-19.00
  • ti 14.11.2017 klo 17.30-19.00

Ryhmä 2 kokoontuu Perhetalo Heidekenillä, os. Sepänkatu 3 Turku. Ilmoittautumiset ryhmään: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  • to 14.9.2017 klo 17.30-19.00, teema: Arki sujumaan murkkuperheessä
  • to 5.10.2017 klo 17.30-19.00
  • to 26.10.2017 klo 17.30-19.00
  • to 23.11.2017 klo 17.30-19.00

Tervetuloa, tarjolla myös pientä iltapalaa!

MUUT RYHMÄT:

VETSKARI-RYHMÄ (suljettu ryhmä) on tarkoitettu nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet.  Ryhmään otetaan 4-8 nuorta ja se toimii samalla kokoonpanolla alusta loppuun. Ryhmässä nuorella on mahdollisuus keskustella muiden saman kokeneiden kanssa sekä pohtia omia vahvuuksia ja voimavaroja. Vetskari-ryhmä on luottamuksellinen eli ryhmässä esille tulevista asioista ei puhuta ulkopuolisille ja jokainen kertoo vain sen verran kuin itse haluaa. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa kahden tunnin ajan ja tapaamisia on yhteensä kahdeksan.  Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Linkin kanssa. Uusia ryhmiä käynnistetään tarpeen mukaan.

KARHU-RYHMÄ on suunnattu alakoulun 5.-6. -luokkalaisille. Ryhmän tavoitteena on sosiaalisten taitojen opettelu, koulunkäynnin tukeminen, motivoituminen, onnistumisen kokemukset ja itsetunnon kohottaminen. Ryhmä toteutetaan yhteistyössä koulun kanssa. Koulun henkilökunta valitsee ja ohjaa nuoret osallistumaan ryhmään. Ryhmä kokoontuu koululla ja sen lähiympäristössä kerran viikossa. Ryhmän toiminta on hyvin toiminnallista sisältäen retkiä, seikkailua, pelejä, leikkejä ja välipalaa.

Lisätietoja ryhmistä voit kysellä yksikön esimieheltä.

YHTEISÖVALMENNUS:        

TULEVAISUUSTYÖPAJA on suunnattu 9.-luokkalaisille.  Tavoitteena on saada nuorten ajatukset suunnattua tulevaisuuteen ja sitä kautta lisätä motivaatiota koulun käyntiin sekä jatko-opintoihin. Omiin vahvuuksiin ja unelmiin tutustumisen kautta hahmotetaan omaa tulevaisuutta ja siihen liittyviä valintoja. Työpaja koostuu neljästä tapaamiskerrasta ja se toteutetaan yhteistyössä koulun kanssa.  

YHTEEN HIILEEN –TYÖPAJA on tarkoitettu koululuokille, joissa ryhmän toiminnassa on haasteita, joihin koulu haluaa puuttua esimerkiksi jakautuneisuutta pieniin porukoihin, kiusaamista, passiivisuutta tunneilla, jännittämistä tai stressaamista. Tavoitteena on tukea luokan ryhmäytymistä ja yhteistyötä sekä tukea toimimista yhtenä ryhmänä. Oppilaat pääsevät miettimään omia vahvuuksiaan ja voimavarojaan ja näiden kautta tutustumaan paremmin luokkakavereihinsa. Yhdessä tekemisen ja erilaisten harjoitteiden avulla pyritään lisäämään oppilaiden keskinäistä kunnioitusta ja luottamusta sekä uusien puolien löytämistä ja näkemistä luokkakavereissa. Työpajatyöskentely sisältää kolme tapaamiskertaa, joista ainakin ensimmäinen tapaaminen on Vamoksessa (Yliopistonkatu25).