RYHMÄVALMENNUS:

KESÄN 2017 RYHMÄT: 

Kesä-Messi 12-15 -vuotiaille nuorille. Tiistaisin klo 11-14. Paikkoja ryhmään voi kysyä Messi-ryhmän ryhmävalmentajilta. 

Kesä-Buusti 16-29 -vuotiaille nuorille. Keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11-14. Paikkoja ryhmään voi kysyä Rytmi-ryhmän ryhmävalmentajilta. 

SYKSYLLÄ 2017: 

UUTTA! MINDSET-RYHMÄ päiväaikaan kokoontuva matalan kynnyksen ryhmä 16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea elämän eri osa-alueilla. Ryhmävalmennuksen lisäksi Mindset-työskentelyyn sisältyy intensiivinen yksilövalmennus. Ryhmä aloittaa toimintansa syksyllä 2017. Lisätietoja ryhmästa voi kysyä ryhmävalmentajilta tai yksikön esimieheltä.

Ryhmävalmentajat: Auli Hirvensalo ja Johanna Virtanen.

RYTMI-RYHMÄ päiväaikaan tapahtuva avoin ryhmävalmennus 16-29 -vuotiaille nuorille. Toiminta koostuu erilaisista hyvinvoinnin, arjen- ja elämänhallinnan kokonaisuuksista. Tavoitteena on vahvistaa arjen perustaitoja sekä sosiaalisia taitoja. Lisäksi nuoria tuetaan löytämään oma jatkopolku kohti opiskelu- tai työelämää. Ryhmävalmennuksen lisäksi nuori tapaa myös säännöllisesti omaa nimettyä valmentajaansa. Valmennus on tavoitteellista ja soveltuu nuorelle, joka on motivoitunut omien asioidensa eteenpäin työstämiseen. 

Rytmi-ryhmän kevätkausi 2017 on päätöksessä ja ryhmä jatkaa taas syksyllä. 

Ryhmävalmentajat: Anu Nurmi ja Kristiina Lindstedt. Lisätietoja voi kysellä myös yksikön esimieheltä. 

MESSI-RYHMÄ on avoin, non-stop -periaatteella toimiva vertaisryhmä. Se on suunnattu 12-15 -vuotiaille nuorille. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin klo 15-17 Vamoksen tiloissa (Yliopistonkatu 25). Kevätkausi 2017 on päätöksessä ja ryhmä jatkaa jälleen syksyllä. Ryhmän tavoitteena on tukea nuoren koulunkäyntia ja kiinnittymistä yläkoulun sosiaaliseen ympäristöön. Ryhmä tarjoaa vastapainoa koululle mukavan yhdessäolon ja mielenkiintoisen tekemisen kautta. Ryhmä pyrkii myös vahvistamaan nuoren sosiaalisia taitoja. Mukaan pääset ottamalla yhteyttä Messin ryhmävalmentajaan. 

Ryhmävalmentajat: Teemu Mäkinen, Johanna Anttonen ja Karoliina Kallio.

RENNOX-RYHMÄ (suljettu ryhmä) on ensisijaisesti lukiolaisille suunnattu hyvinvointiryhmä, jossa käsitellään stressinhallintaa ja jännittämistä sekä annetaan eväitä itsetunnon vahvistamiseen. Teemoja tarkastellaan erilaisten harjoitusten, keskustelun ja seikkailutoiminnan avulla. Ryhmään otetaan mukaan 4-8 nuorta ja kokoontumisia on yhteensä yhdeksän kertaa viikoittain. Rennox toteutetaan Vamoksen ja Linkin yhteistyönä. Ryhmä alkamassa syksyllä 2017. Lisätietoja Vamoksen Anulta.

MURKKUFOORUMI on murrosikäisten vanhemmille suunnattu, ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä. Ryhmässä vanhemmilla on mahdollisuus tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja jakaa ajatuksia, tunteita ja kokemuksia heidän kanssaan. Tapaamiskerrat ovat teemoitettuja ja ryhmä voi tarpeen mukaan olla suljettu tai avoin. Murkkufoorumi toteutetaan Vamoksen ja Linkin yhteistyönä. 

Syksyn 2017 Murkkufoorumin ajankohdat ja teemat:

Ensimmäisen kerran teemana on "Arki sujumaan murkkuperheessä" ja loput teemat sovitaan yhdessä ryhmäläisten kanssa.

Ryhmä on suljettu ja siihen otetaan enintään 8 vanhempaa ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ryhmä 1 kokoontuu Vamos Turussa, os. Yliopistonkatu 25 A 4. krs Turku, ilmoittautumiset ryhmäänTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

  • ti 12.9.2017 klo 17.30-19, teema: Arki sujumaan murkkuperheessä
  • ti 3.10.2017 klo 17.30-19
  • ti 24.10.2017 klo 17.30-19
    ti 14.11.2017   klo 17.30-19

Ryhmä 2 kokoontuu Perhetalo Heidekenillä, os. Sepänkatu 3 Turku, ilmoittautumiset ryhmään: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.   

  • to 14.9.2017   klo 17.30-19, teema: Arki sujumaan murkkuperheessä
  • to 5.10.2017 klo 17.30-19
  • to 26.10.2017 klo 17.30-19
  • to 23.11.2017 klo 17.30-19

Tervetuloa, tarjolla myös pientä iltapalaa!

MUUT RYHMÄT:

VETSKARI-RYHMÄ (suljettu ryhmä) on tarkoitettu nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet.  Ryhmään otetaan 4-8 nuorta ja se toimii samalla kokoonpanolla alusta loppuun. Ryhmässä nuorella on mahdollisuus keskustella muiden saman kokeneiden kanssa sekä pohtia omia vahvuuksia ja voimavaroja. Vetskari-ryhmä on luottamuksellinen eli ryhmässä esille tulevista asioista ei puhuta ulkopuolisille ja jokainen kertoo vain sen verran kuin itse haluaa. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa kahden tunnin ajan ja tapaamisia on yhteensä kahdeksan.  Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Linkin kanssa. Uusia ryhmiä käynnistetään tarpeen mukaan.

KARHU-RYHMÄ on suunnattu alakoulun 5.-6. -luokkalaisille. Ryhmän tavoitteena on sosiaalisten taitojen opettelu, koulunkäynnin tukeminen, motivoituminen, onnistumisen kokemukset ja itsetunnon kohottaminen. Ryhmä toteutetaan yhteistyössä koulun kanssa. Koulun henkilökunta valitsee ja ohjaa nuoret osallistumaan ryhmään. Ryhmä kokoontuu koululla ja sen lähiympäristössä kerran viikossa. Ryhmän toiminta on hyvin toiminnallista sisältäen retkiä, seikkailua, pelejä, leikkejä ja välipalaa.

Lisätietoja ryhmistä voit kysellä yksikön esimieheltä.

YHTEISÖVALMENNUS:        

TULEVAISUUSTYÖPAJA on suunnattu 9.-luokkalaisille.  Tavoitteena on saada nuorten ajatukset suunnattua tulevaisuuteen ja sitä kautta lisätä motivaatiota koulun käyntiin sekä jatko-opintoihin. Omiin vahvuuksiin ja unelmiin tutustumisen kautta hahmotetaan omaa tulevaisuutta ja siihen liittyviä valintoja. Työpaja koostuu neljästä tapaamiskerrasta ja se toteutetaan yhteistyössä koulun kanssa.  

YHTEEN HIILEEN –TYÖPAJA on tarkoitettu koululuokille, joissa ryhmän toiminnassa on haasteita, joihin koulu haluaa puuttua esimerkiksi jakautuneisuutta pieniin porukoihin, kiusaamista, passiivisuutta tunneilla, jännittämistä tai stressaamista. Tavoitteena on tukea luokan ryhmäytymistä ja yhteistyötä sekä tukea toimimista yhtenä ryhmänä. Oppilaat pääsevät miettimään omia vahvuuksiaan ja voimavarojaan ja näiden kautta tutustumaan paremmin luokkakavereihinsa. Yhdessä tekemisen ja erilaisten harjoitteiden avulla pyritään lisäämään oppilaiden keskinäistä kunnioitusta ja luottamusta sekä uusien puolien löytämistä ja näkemistä luokkakavereissa. Työpajatyöskentely sisältää kolme tapaamiskertaa, joista ainakin ensimmäinen tapaaminen on Vamoksessa (Yliopistonkatu25).