Olkkari - Vamos Kuopio

Vamos Kuopio

Vamos Kuopio on tarkoitettu 16–29-vuotiaille, ilman opiskelu- tai työpaikkaa oleville kuopiolaisille nuorille, jotka haluavat ohjausta ja tukea nykyisessä elämäntilanteessa. Valmennuksessa nuoren kanssa keskitytään hyvinvoinnin, arjenhallinnan ja mielekkään vapaa-ajan vahvistamiseen sekä tutustutaan yhdessä opiskeluun ja työelämään liittyviin mahdollisuuksiin. Tarkoituksena on rakentaa nuoren kanssa kestävää polkua koulutukseen, työhön tai niihin valmentavaan toimintaan.

Lähtökohtana omat tarpeet ja tavoitteet
Vamoksen palvelut ja kesto suunnitellaan jokaisen nuoren omista tarpeista ja lähtökohdista käsin.

Yksilövalmennuksessa työskennellään nuoren omien vahvuuksien ja tavoitteiden pohjalta. Yksilövalmentajan tehtävänä on kulkea rinnalla, nuoren omaa toimijuutta tukien. Tilanteen mukaan toimitaan aktiivisesti yhteistyössä nuoren muun verkoston kanssa jalkaudutaan esimerkiksi nuoren kotiin tai nuoren kanssa virastoihin, verkostoihin ja vapaa-ajan toimintoihin.

Ryhmävalmennus on tarkoitettu nuorille, jotka haluavat parantaa omaan arjen hallintaan, sosiaalisiin taitoihin, hyvinvoinnin edistämiseen sekä työelämään ja opintoihin liittyviä valmiuksiaan. Valmennus on tavoitteellista työskentelyä ryhmän tarpeiden pohjalta. Ryhmässä käsiteltäviä teemoja työstetään toiminnallisesti ja tutustutaan erilaisiin ryhmästä nousseisiin mielenkiinnon kohteisiin vierailujen puitteissa. 

Vamokselle on helppo tulla
Toiminta on nuorelle vapaaehtoista ja maksutonta. Toimintaan ja ryhmävalmennuksen sisältöihin voit tutustua Vamos Kuopion Facebook sivulla.

Meihin saat yhteyden soittamalla, sähköisellä yhteydenottolomakkeella (löytyy vamosnuoret pääsivulta), sähköpostitse tai viestillä Facebookin kautta. Tapaaminen järjestyy sopimalla ajan työntekijän kanssa. Meidät löytää Kuopion keskustasta, osoitteesta Sepänkatu 9, 1 krs. 

Ota rohkeasti yhteyttä! Mietitään yhdessä miten voimme olla avuksi.


Vamos Kuopio käynnistyi Sosiaali- ja terveysministeriön kilpailutuksen kautta myöntämällä määrärahalla. Toimintaa rahoittavat Kuopion kaupunki ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR). ESR-hankkeena Vamos Kuopion toiminta jatkuu 31.6.2017 asti, jonka jälkeen toiminta jatkuu Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihankkeen (STM) rahoituksella. 

Vamos Kuopio Facebookissa

Hyva kuva

Kuopion Vamoksen ovet avautuivat

Nuoret vastaanottivat yli sata Vamoksesta kiinnostunutta toukokuun avajaisissa. Koko Vamoksen porukka oli valmistellut tapahtumaa useiden viikkojen ajan. Vielä muutama kuukausi sitten tyhjyyttään kaikuneet tilat olivat nyt saaneet nuorten toimesta uuden ilmeen ja kalustuksen.

kupion vamostyyppi veera

Vamos-tyypit: Veera

Vamos-tyypit -blogisarjassa esitellään Vamokselle tärkeimpiä tyyppejä - meidän nuoriamme. Haastatteluvuorossa on nyt Kuopion Vamoksen Veera.