DSC 0326 1

Vamos Blogi: #firstjob

Muistatko vielä ensimmäisen työpaikkasi? Se on todennäköisesti jättänyt pysyvän muistijäljen ja muovannut ajatuksiasi työelämästä. Se on saattanut johdattaa uraasi tiettyyn suuntaan tai selventää mitä et ainakaan halua tulevaisuudessa tehdä. Itse opin ensimmäisestä työpaikastani esimerkiksi sen, että mansikanpoimijaksi olen aivan liian mukavuudenhaluinen sekä kova syömään itse mansikoita. Kunniakas urani marjabisneksessä jäi lyhyen puoleiseksi, mutta kokemus oli unohtumaton ja ensimmäisen duunipaikan jälkeen oli huomattavasti helpompi etsiä seuraavia.

Viime aikoina Facebookin on vallannut #firstsevenjobs -haaste, jossa ihmiset ovat muistelleet juuri ensimmäisiä työpaikkojaan. Omassa somekuplassani on tehty paljon ja monenlaisia hommia. Kuitenkin uravalmentajana olen nähnyt kuinka moni työuraansa aloitteleva nuori työnhakija joutuu vaikeaan tilanteeseen jo työnhaun alkumetreillä. Työnantajat tuntuvat kyllä arvostavan nuoruutta, mutta työkokemusta olisi syytä olla jo useamman vuoden verran. Yhtälö on mahdoton.

Vamos Urapalveluissa on mukana lukematon määrä motivoituneita nuoria, jotka hakevat aktiivisesti tilaisuuksia päästä näyttämään tuoreita taitojaan ja ennakkoluulotonta asennettaan. Työnantajana tarjoamalla työelämään siirtyvälle nuorelle työpaikan, työkokeilupaikan tai vaikka vain kertomalla omasta urapolustasi ja avaamalla omia ammatillisia verkostojasi, voit parhaimmillaan muuttaa yhden elämän ja päästä seuraamaan aitiopaikalta huikeaa kasvutarinaa. Nuoren palkkaaminen on aina myös yhteiskunnallinen teko.

Uravalmentajana haluankin haastaa työnantajat antamaan rohkeasti nuorille mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä työntekijöinä. Nuori työntekijä on investointi tulevaisuuteen ja tuo mukanaan uutta virtaa ja uusia ideoita, jo valmiiksi urautuneiden ajatusmallien sijaan. Sen minkä nuori häviää työkokemuksessa tai osaamisen laajuudessa, sen hän voittaa innokkuudessa ja ennakkoluulottomuudessa. Parhaassa tapauksessa työpaikoilla kohtaavatkin sekä kokemuksen tuoma varmuus että nuoruuden kiihkeä syke.

Ilari Torsti, Vamos Urapalvelut

 

Vamos Urapalvelut tukee nuoria kohti unelmaduuneja yhdessä työnantajien kanssa. Kuinka sinun työpaikkasi voisi olla mukana? Ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Ei se oo kun tehä vaan!