TaliGolf kentta

Kesä golfkentällä

Haluaisitko tehdä kesällä työtä ulkona? Oletko aamuvirkku? Pysyvätkö työkalut kädessä? Olisiko fyysinen työ kivaa? Jos vastasit kyllä, saattaa kesä golfkentällä olla just sun juttu.

Helsingin Golfklubi palkkaa joka kesä töihin nuoria, jotka haluavat tehdä töitä. Tärkeintä työssä suoriutumisessa on yleinen reippaus, huolellisuus ja täsmällisyys.

Kenttämestarina ja kesätyöntekijöiden esimiehenä Talissa toimii aivan huikea tyyppi Tuukka. Hän vietti lapsena kesät maatilalla ja jotenkin eksyi aikoinaan golfkentälle kesätöihin. Kesän päätteeksi Tuukka tiedusteli pomoltaan, että "mitä pitää tehdä, et pääsis sun saappaisiin". Pomo neuvoi opiskelemaan kentänhoitajaksi ja sillä tiellä Tuukka on edelleen.

Talin Golf-kenttä

Talin golfkentän kesätyöntekijä Kasper kuuli työpaikasta Vamoksen uravalmentajaltaan Simolta ja päätti hakea hommiin. Nykyään Kasper aloittaa työt kentällä kuudelta aamulla. Tehtäviin kuuluu esimerkiksi bunkkerien haravoimista ja ajamista, pallojen keräämistä rangelta ja greenien hoitoa. Hän on myös oppinut käyttämään monenlaisia koneita. Kasper on viihtynyt kesätöissä mainiosti ja miettii jo palaamista samoihin hommiin tulevana kesänä. Hän suosittelee kesätöitä golfkentällä sellaisille tyypeille, jotka haluavat olla ulkona sateessa ja paisteessa sekä osaavat tehdä töitä tiimissä.

TaliGolf Simo ja nuori

Golfkentälle voi päästä kesätöihin ilman alan koulutusta tai kokemusta. Kesätyöntekijät leikkaavat viikossa noin 60 hehtaaria nurmea. "Ruoho on ainoa, mitä meillä on", toteaa Tuukka. Vakituiset työntekijät pitävätkin nurmesta hyvää huolta myös talvisin.

TaliGolf naurukuva

Jos kiinnostuit, kannattaa käydä tutustumassa lähialueen golfkentän meininkiin jo tänä kesänä ja miettiä, viettäisitkö ensi kesän golfkentällä. Rekrytointi tulevalle kesäkaudelle alkaa aina vuoden alussa, joten asiaa kannattaa miettiä jo nyt. Talin golfkenttään voit tutustua esimerkiksi perjantaisin klo 17-20 Thank Golf it's Friday –tapahtumassa, jolloin pääset kokeilemaan myös golfia ilmaiseksi. Useilla kentillä kesätyöntekijöillä onkin mahdollisuus suorittaa harrastukseen vaadittava green card ilmaiseksi kesän aikana. Ainakin uravalmentajamme Simo ja Camilla viihtyivät visiitillä Talissa! Kuvassa myös kenttämestari Tuukka.

Lisätietoja:
Vamos Urapalvelut