Vamos Helsinki kansikuva 

Vamos Helsinki

Helsingissä Vamos toimii kolmessa toimipisteessä Herttoniemessä, Sörnäisissä ja Alppilassa.

Herttoniemessä ryhmäaikana kymmenen ja kahden välillä eteisestä löytyy läjä kenkiä, sillä päivittäisiä kävijöitä eri toiminnoissa on paljon. Herttoniemessä majaa pitävät kaikki Helsingissä toimivat Vamoksen etsivät nuorisotyöntekijät ja Osallisuuden polku maahanmuuttajanuorille -hanke. Herttoniemessä pyörii kaksi erilaista nuorten ryhmää ja sieltä löytyy myös Helsingin kaupungin psykiatrinen sairaanhoitaja. Lisäksi lääkäri sekä sosiaalityöntekijä ovat ajoittain tavattavissa Herttoniemessä.

Vamos Sörnäinen sijaitsee Kurvin tuntumassa Lääkäriliiton talossa. Sörkassa on tarjolla erilaista ryhmävalmennusta. Myös Sörkan toiminnassa mukana olevat nuoret voivat hyödyntää etsivien ja uravalmentajien palveluja. Helsingissä pyörivät vertaistuki- ja harrasteryhmät ovat kaikkien vamosnuorten käytössä. Herttoniemen ja Sornäisen väliltä löytyvät myös Vamoksen soutuvene ja viljelypalsta, jotka ovat kesäisin ahkerassa käytössä.

Helsingin Diakonissalaitoksen korttelin sisäpihalla, viehättävässä Pihala -rakennuksessa toimii kuntaouttavan työtoiminna ryhmä. Myös Vamos Urapalveluiden, Taloustaitohankkeen ja Romanihankkeiden tilat löytyvät Pihalasta. Vamoksen uusin toiminto Mindset käynnistyy Pihalan tiloissa touko-kesäkuun aikana.

Kaikkien Helsingin toimintojen kuvaukset näet täältä.

Vamoksen toimintaa Helsingissä rahoittavat Helsingin kaupunki, STEA, Uudenmaan ELY-keskus, opetus- ja kulttuuriministeriö, Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö. 

Siisi

Vamos Blogi: Sosiaalisen vahvistamisen käsite herätti uteliaisuuden ja vei mukanaan

Voin huokaista helpotuksesta, kun vuoden pituinen urakka on nyt takana. Tutkimuksellinen kehittämistyöni on valmis ja ylemmän ammattikorkeakoulun valmistujaisjuhlat juhlittu. Kiinnostus sosiaalisen vahvistamisen käsitettä kohtaan heräsi, koska toimin Vamoksessa kuntouttavan työtoiminnan valmentajana. Tämän valmennuksen tavoite on koulutuksen ja työn ulkopuolella olevien nuorten koko elämäntilanteen kartoitus sekä elämänhallinnan ja toimintakyvyn vahvistaminen.

Olohuone uudistuu amigo paivitetty

Vamos Olohuone nyt kahdessa toimipisteessä!

Vamoksen avoin toiminta Vamos Olohuone toimii heinäkuusta lähtien Herttoniemessä sekä Kalliossa Alppikadulla.

DSC 0326 1

Vamos Blogi: #firstjob

Muistatko vielä ensimmäisen työpaikkasi? Se on todennäköisesti jättänyt pysyvän muistijäljen ja muovannut ajatuksiasi työelämästä. Se on saattanut johdattaa uraasi tiettyyn suuntaan tai selventää mitä et ainakaan halua tulevaisuudessa tehdä.

Martat

Ihanat Martat Vamoksen arjessa

Martat ovat puuhanneet Helsingin Vamoksessa kevään aikana – ja sen kyllä huomaa. Ilmassa on leijunut pyörryttävän herkullisia tuoksuja, kun nuoret ja Martat ovat valmistaneet yhdessä maittavaa ja terveellistä ruokaa, vieläpä edullisesti.

TaliGolf kentta

Kesä golfkentällä

Haluaisitko tehdä kesällä työtä ulkona? Oletko aamuvirkku? Pysyvätkö työkalut kädessä? Olisiko fyysinen työ kivaa? Jos vastasit kyllä, saattaa kesä golfkentällä olla just sun juttu.

Kevaan valmistujaisjuhlaa

Kevään valmistujaisjuhlaa Vamos Sörnäisissä

Tiistaina 19.5. vietettiin kolmen nuoren peruskoulu-urakan loppuun saattamisen juhlaa Vamos Sörnäisissä. Perinteiden mukaisesti opettaja Erkki ja valmentaja Tapio olivat laittaneet pöydän koreaksi. Tarjolla oli esimerkiksi valmistuneiden toiveiden mukaisesti tehtyä kakkua.

daniela rajattu

Jasmine valmistui Vamoksen peruskoulusta

"Se että ei ole suorittanut peruskoulua estää tosi paljon. Ei voi edetä elämässä, koska ei voi hakea töihin eikä opiskelemaan" pohtii helsinkiläinen Jasmine, joka valmistui Vamoksen peruskoulusta elokuussa 2016.