mindset2

Mindset -toiminta alkanut Espoossa

Mindset on pyörähtänyt käyntiin myös Espoossa. Mindset kuuluu Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan –kärkihankkeeseen, jonka tarkoituksena on tavoittaa ne nuoret, jotka eivät hyödy olemassa olevista palveluista tai ovat niiden ulkopuolella. Mindset -valmennukseen kuuluu sekä kotiin tehtävää yksilövalmennusta, että vertaistuellista ryhmävalmennusta. Molemmat toiminnat ovat käynnistyneet Espoossa touko-kesäkuun aikana. Työskentelyn tavoitteena on luottamuksen rakentaminen ja nuoren toimintakyvyn vahvistuminen siten, että nuori pystyy kiinnittymään tarvitsemiinsa palveluihin. Vamos Mindset -palvelut toteutetaan yhdessä Espoon kaupungin sosiaalitoimen, etsivän nuorisotyön, Omnian sekä psykiatria- ja päihdepalvelujen kanssa.

Vamos Espoon Mindset tiimi koostuu neljästä valmentajasta, tässä heistä lyhyesti:

Nora Thesleff on yhteisöpedagogi, joka on siirtynyt Vamos Espoon Mindsetiin Vamos Helsingin peruskoulustartista. Vapaa-aika kuluu erilaisten liikuntaharrastusten, kirjojen, lautapelien ja nautinnollisen laiskottelun merkeissä.

Nea Kangas on toimintaterapeutti, joka arvostaa arkea ja yksilöllisyyttä. Hänen vapaa-aikansa hurahtaa koiran kanssa eri harrastuslajeissa. Hän nauttii ruoanlaitosta, läheisten ihmisten seurasta ja rentoutuu hyvän kirjan äärellä.

Anna Lahdensuo on toimintaterapeutti, joka työskentelee nuorten kanssa kokonaisvaltaisella otteella. Vapaa-ajallaan hän harrastaa rentoutumista sekä monipuolista liikuntaa. Työmatkat taittuvat iloisesti pyöräillen säässä kuin säässä.

Emmi Hynninen on koulutukseltaan yhteisöpedagogi. Lisäosaamista löytyy päihdetyön puolelta. Emmiä kuvaavat hyvin termit huumorintajuinen ja letkeä. Liikuntaharrastuksen lisäksi hän on intohimoinen ruoanlaittaja – vaihtelevalla menestyksellä.

Uudessa työssä meitä innostaa mahdollisuus kehittää palvelu, jonka lähtökohtana on nuorten tarpeet. On hienoa päästä luomaan toimintaa, jossa nuoren kokonaisvaltainen tilanne huomioidaan yksilöllisesti. Työskentelyämme ohjaa nuorta kunnioittava ja voimavaralähtöinen lähestymistapa.