muokattukoko

Hirnuntaa ja kavioiden kopsetta Orimattilassa

Vamos Espoon nuoret osallistuivat 10.12.2015 Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Vamoksen yhteistyössä järjestettyyn voimaannuttavaan hevostoimintaan Orimattilassa Mintelin hevostilalla. Päivän ohjelmaan kuului tutustumista hevosiin, hevosten harjausta ja ruokintaa sekä huipennuksena ratsastusta.

Päivän aikana koettiin monia hauskoja, liikuttavia ja vaikuttavia hetkiä. Yli 500 kiloa painavien hurmurien seurassa jännitys väistyi, kun hevoset osoittautuivat herkiksi ihmisasiantuntijoiksi. Myös hevosten erilaisista luonteenpiirteistä nuoret löysivät omia piirteitään. Esimerkiksi Shetlannin poni Timppa paljastui leppoisaksi herrasmieheksi.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on lasten ja nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisyn ja hoidon tukemiseksi tehtävää työtä. Hevostoiminnan pääperiaatteita ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja elämyksellisyys. Toiminta tapahtuu talliyhteisön elementtejä hyödyntäen ja tavoitteena on kehittää asiakkaan sosiaalista toimintakykyä.

Hevostoiminta Minteli tarjoaa voimauttavaa hevostoimintaa, jossa hyödynnetään ryhmän tarjoamaa vertaistukea ja hevosen motivoivia elementtejä. Mintelin toiminta keskittyy erityis- ja pienryhmien ohjaukseen turvallisessa talliympäristössä, hevosia arvostaen ja asiakkaiden yksilölliset tarpeet huomioiden.

 

Kuva: Pasi Henriksson