IMG 6297

Vamos Espoo

Vamos Espoo on 16–29-vuotiaille Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten nuorille suunnattu palvelu. Päätavoite on löytää nuorelle tie työelämään tai koulutukseen. Tarjoamme ryhmä- ja uravalmennusta  viihtyisissä tiloissa Leppävaarassa. Tuki on yksilöllistä ja pitkäjänteistä.

Ryhmävalmennus toimii kolmen eri ryhmän muodossa maanantaista torstaihin. Ryhmissä käsitellään työllistymiseen, opiskeluun, hyvinvointiin ja arkeen liittyviä teemoja, ja ne kokoontuvat kahdesta neljään päivään viikossa.  Ryhmistä saa vertaistukea, rytmiä arkeen ja hyödyllistä tietoa. Jokainen nuori saa myös oman työntekijän, jonka kanssa voi suunnitella omaa tulevaisuuttaan.

Uravalmennuksessa nuorta autetaan konkreettisesti tulevaisuuden suunnittelussa, työnhaussa ja opiskeluvaihtoehtojen kartoittamisessa. Uravalmennus keskittyy kokonaisvaltaisesti nuoren tilanteeseen: nuorta on aikaa tavata usein ja tuki on yksilöllistä.

Vamos Mindset tavoittaa palveluiden ulkopuolella olevat nuoret kotiin vietävän ja ryhmämuotoisen tuen avulla. Se aloitti toimintansa vuonna 2017 ja on osa Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihanketta. Vamos Mindset toteutetaan yhdessä Espoon sosiaalitoimen, psykiatria- ja päihdepalveluiden ja etsivän nuorisotyön kanssa.///

Tavallisena päivänä Vamoksessa eteinen täyttyy kengistä, kahvipannut porisevat ja käytävillä on kuhinaa nuorten saapuessa ryhmiin ja uravalmennukseen. Vuonna 2013 Espoossa aloittanut Vamos on tavoittanut ja tukenut jo satoja nuoria Espoon seudulla. Monipuolinen toiminta sisältää esimerkiksi yritys- ja oppilaitosvierailuja, harrastekokeiluja, vapaaehtoistyötä sekä eri alojen ammattilaisten vierailuja. Nuoret osallistuvat itse sisällön suunnitteluun ja toteutukseen.

Vamoksen toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja nuorelle maksutonta: motivaatio pohtia omaa tulevaisuutta riittää eikä sen kummempaa lähetettä tarvita. Alkutapaamisen voi sopia arkisin 8-16 välisenä aikana soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kenelle tahansa työntekijälle.

Samasta rakennuksesta Lintuvaarantiellä löytyvät myös mm. Ohjaamo Espoon ja etsivän nuorisotyön palvelut.

 

Vamos Espoo Facebookissa

mindset2

Mindset -toiminta alkanut Espoossa

Mindset on pyörähtänyt käyntiin Espoossa. Valmentajina ovat aloittaneet Anna, Emmi, Nora ja Nea.

muokattukoko

Hirnuntaa ja kavioiden kopsetta Orimattilassa

Yli 500 kiloa painavien hurmurien seurassa jännitys väistyi, kun hevoset osoittautuivat herkiksi ihmisasiantuntijoiksi.

konttikylakuva

Konttikylä ideakilpailun voittoon

Vamos Espoon nuorten ideoima konttikylä voitti Espoon kaupungin ja Länsiväylä-lehden Huippusiisti idis -ideakilpailun.

Vapaaehtoistyonetti

Vamoksen nuoret vapaaehtoistyössä

Vamoksessa innostuttiin mahdollisuudesta tehdä vapaaehtoistyötä vanhusten parissa. Voisimmeko olla ikäihmisille iloksi ja avuksi? Voisiko vapaaehtoistyön kautta tutustua vanhuksiin ja heidän kanssaan tehtävään työhön? 

kati

Motivaatiota luovuuteen

Kädet ja vaatteet maalissa.  Puisissa tarjottimissa Pokemoneja, abstrakteja kuvioita, kasveja… Innokkaita nuoria pensselit ja graffittimaalit käsissään. Mistäs muusta voi olla kyse kuin taiteesta?