Vamos romanityö on alkanut!

Vamos romanityö on nyt käynnissä täydellä teholla. Vamos on osatoteuttajana mukana kolmessa ESR-rahoitteisessa romanihankkeessa: Tsetanes Naal - koulutuspoluilla, Nevo tiija – uusi aika ja Vankeusaika mahdollisuutena. Kahta ensimmäistä näistä hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy ja kolmatta Rikosseuraamuslaitos.

Vamos romanityön kohderyhmänä ovat pääkaupunkiseudun vankiloiden ja Itä-Helsingin päihteitä käyttävät nuoret, erityisesti nuoret romanimiehet sekä peruskoulun keskeyttäneet, peruskoulua käyvät ja 2.asteella opiskelevat nuoret romanit. Hankkeissa kehitämme romaneille soveltuvaa pedagogista ohjauskonseptia, joka on valtakunnallisesti sovellettavissa.

Läsnäolo ja kohtaaminen työskentelyn avainasemassa

Vamos romanityö tekee etsivää työtä, jalkautuu kaduille ja tekee vankilatyötä. Kadulla tehtävässä etsivässä työssä korostuu läsnäolo ja luottamuksen luominen, haittojen- ja riskikäyttäytymisen vähentäminen sekä neuvonta ja palveluohjaus. Vankilatyö aloitetaan kiertämällä pääkaupunkiseudun vankilat ja vankilatyötä tehdään jo tarjoamalla yksilöllistä tukea vankilassa oleville tai seuraamusta odottaville nuorille romaneille.

Vamos romanityön asiakastyön mallit rakennetaan yksilöllisestä tuesta, perhetyöstä ja pienryhmätyöskentelystä. Tavoitteena on mahdollistaa sosiaalisia ja henkilökohtaisia muutoksia sekä parantaa syrjään ajautuneiden romaninuorten toimintaedellytyksiä.

 

Yhteystiedot:

Valtteri: puh. 050 326 4250 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sami: puh. 050 327 9922 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.